arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Izložba Fotokluba Zagreb – Fotografija godine 2011

Izložba Fotokluba Zagreb – Fotografija godine 2011

U Galeriji Fotokluba Zagreb, u utorak 20. prosinca, u 19 sati, otvorena je izložba fotografija članica i članova Fotokluba Zagreb pod nazivom 'Fotografija godine 2011'.

Na ovoj izložbi izloženo je 58 radova, koje je odabrao žiriranjem stručni žiri u sastavu: Valentina Bunić, Senka Jurković Gros i Biljana Knebl. Tajnik izložbe bio je Radoje Ivičić.

Teme izložbe su – slobodna i noćna fotografija. Povodeći se prije svega tehničkim kvalitetama i estetskim umjetničkim kriterijima fotografskog medija žiri je dodijelio nagrade i pohvale za najbolje radove.

U kategoriji – Slobodna tema prva nagrada pripala je Robinu Pretkoviću za fotografiju 'Going on', drugu nagradu dobio je Damir Pildek za fotografiju 'Velebitsko jutro', a treću nagradu dobio je Zvonimir Rendeli za fotografiju: 'Tuplis & Ashtray'. Pohvale su dobili: Dren Butković za fotografiju 'Dan poslije', Marko Đukić za fotografiju 'Model 3' i Neda Rački za fotografiju 'Slike grada'.

U kategoriji - Noćna fotografija, prvu nagradu dobila je Ksenija Španec za fotografiju: 'Kišna noć', drugu nagradu dobila je Karmen Stošić za fotografiju: 'Praška noću', a treću nagradu dobio je Zoran Jelača za fotografiju: 'Noccturno'. Pohvale su dobili: Željko Novaković za fotografiju: 'Markov trg' i Zvonimir Rendeli za fotografiju 'Adrian Stout'.

Primljeni i izloženi radovi ulaze u svojevrsnu Zbirku digitalne fotografije Fotokluba Zagreb koja predstavlja značajnu osnovu i podlogu za formiranje reprezentativnih kolekcija kojima će se Fotoklub Zagreb ubuduće predstaviti na izložbama doma i u svijetu.

Vinko Šebrek

 

download datoteka:
fotografija_godine_2011_primljeni.pdf (47 KB)

 

Damir Pildek - Velebitsko jutro

Damir Pildek
Velebitsko jutro

Karmen Stošić - Praška noću

Karmen Stošić
Praška noću

Ksenija Španec - Kišna noć

Ksenija Španec
Kišna noć

Robin Pretković - Going on

Robin Pretković
Going on

Zoran Jelača - Noccturno

Zoran Jelača
Noccturno

Zvonimir Rendeli - Tuplis & Ashtray

Zvonimir Rendeli
Tuplis & Ashtray