arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Promocija fotomonografije i otvorenje izložbe "Amazing Zagreb"

Promocija fotomonografije i otvorenje izložbe

Promocija fotomonografije "Zagreb" i otvorenje izložbe "Amazing Zagreb" autora Marka Vrdoljaka, održat će se u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb u utorak 10. siječnja. 2012. godine s početkom u 20 sati. Sama izložba koncipirana je kao prikaz odabira fotografija nastalih za navedeno djelo - fotografije su printane na velike formate 60 x 90 cm.

Fotomonografija "ZAGREB" nastala je na temelju suradnje sa Turističkom zajednicom grada Zagreba i predstavlja zbirku od preko 200 ekskluzivnih fotografija kulturnih i sakralnih spomenika, parkova, turističkih atrakcija, ljudi, događanja i povijesnih te arhitektonskih znamenitosti ovog grada. Fotomonografija donosi i niz prvi puta objavljenih i rijetko snimanih fantastičnih interijera, odabranih zbirki, zračnih snimaka i skrivenih kutaka grada Zagreba.

Fotografije za ovu fotomonografiju snimane su tijekom cijele godine, a mnoge su i vrlo rijetko snimane tematike poput bogate riznice Zagrebačke katedrale ili Hrvatskog državnog arhiva. Uz mnoštvo fotografija snimanih iz helikoptera u fotomonografiji se nalaze i kadrovi snimani vrlo snažnim objektivom koji nam približavaju običnim okom nevidljive detalje sa samih vrhova zgrada, tornjeva crkvi ili arhitektonskih bravura starih majstora gradnje.

Na samoj promociji, fotomonografija će se uz potpis autora, prodavati po promotivnoj cijeni od 99 kuna, a nakon toga će ju se moći nabaviti u svim većim knjižarama u Hrvatskoj.

Ovaj event je na neki način i uvod u promociju filma o gradu Zagrebu, autora Marka Vrdoljaka, čije će se predstavljanje održati krajem travnja 2012. godine u muzeju Mimara.

Izložba je otvorena do 20. siječnja 2012. i može se pogledati svaki radni dan od 9 do 17 sati, te utorkom od 9 do 15 sati.


S poštovanjem,

Darija Tripalo, odnosi s javnošću Fotokluba Zagreb