arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Kako pobijediti na FIAP-u?

Fotoklub Wigan 10 u samom je vrhu najuspješnijih fotografskih udruženja u Velikoj Britaniji, ali u svijetu, ako u gledamo po FIAP-ovoj ljestvici uspješnosti. Na 1. FIAP-ovom svjetskom kupu klubova 2006. Godine osvojili su prvo mjesto, a od tada su na ovom jednogodišnjem natjecanju fotografskih klubova svijeta plasirani uvijek među prvih deset – stoga nije ni čudo što su 2010. godine dobili i nagradu “Maurice Dorikens Trophy” kao klub koji je ukupno imao najbolje rezultate na natjecanju FIAP-a od 2006. do 2010. godine.

Naši prijatelji iz fotokluba Wigan 10 priredili su nam dvije prezentacije, u jednoj se nalaze odabrane fotografije njihovih članova, takozvani prikaz pojedinačnih portfolia, a u drugoj su prezentaciji izdvojili fotografije koje su slali na svjetski kup klubova, ali to nije sve, uz svaku su fotografiju napisali zašto su je odabrali i koji su elementi fotografije bili odlučujući za izbor. Na taj nam način daju uvid u to kako treba birati fotografije za FIAP i što ocjenjivački sud na takvim izborima traži od fotografije.

Pridružite nam se na ovom jedinstvenom događaju prenošenja fotografskog iskustva prijateljskog nam kluba koji je već dvije godine za redom izlagao u Fotoklubu Zagreb i po drugim gradovima u Hrvatskoj.