arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Izložba: Pavel Pomykalski - Obvezne lektire

Izložba: Pavel Pomykalski - Obvezne lektire

U utorak 20. ožujka 2012. s početkom u 19,30 sati, otvorenje je izložbe fotografija “Obvezne lektire” poljskog autora Pavela Pomykalskog. Izložba će biti otvorena u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III., Zagreb.

Pavel Pomykalski dolazi iz grada Gliwice u Poljskoj. Po obrazovanju je politolog i fotograf. Na ovoj izložbi u Zagrebu, jednom od, kako kaže autor, njemu omiljenih gradova, predstavit će se serijom od 20 aktova.

Autor o svom radu kaže:
"Fotografija nije samo moja struka, već i strast. Moje fotografije često izlažem na individualnih i zajedničkim izložbama. Moja omiljena tema su akt i arhitektura. Jako volim zemlje bivše Jugoslavije - zanima me njihova povijest, kultura i spomenici.
Ja sam autor prvog poljskog vodiča za Bosnu i Hercegovinu, koje je bio objavljen 2011. godine, a u 2008. godine izdao sam fotomonografiju: povijest i nasljeđe industrijskih tajkuna s kraja devetnaestog i početka dvadesetog stoljeća u regiji Gornja Šleska (obitelj von Ballestrem). Trenutno pripremam sljedeća dva fotografska projekta – prvi o baštini obitelji von Donnersmarck a drugi o poljskoj modernističkoj arhitekturi. Osim toga radio sam s nekoliko časopisa , uključujući i one stručne, u kojima sam objavio svoje članke i fotografije, prvenstveno na teme vezane uz putovanja, umjetnosti i arhitekture. "S poštovanjem,

Darija Tripalo, odnosi s javnošću Fotokluba Zagreb