arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Pokret i ples - Izložba fotografija

U sklopu Svjetskog dana plesa, u prostoru Zagrebačkog plesnog centra biti će otvorenje izložbe fotografija Pokret i ples, grupe autora članova Fotokluba Zagreb.

29. travnja u sklopu obilježavanja Svjetskog dana plesa Hrvatski institut za ples i Zagrebački plesni centar organiziraju niz radionica, predavanja i priredbi u sklopu kojih će se održati i otvorenje izložbe fotografija Pokret i ples članova Fotokluba Zagreb.

U sklopu Fotokluba Zagreb postoji škola fotografije Fotonaut, njezini su polaznici za ovogodišnji program fotografiranja portreta dobili kao temu portretiranje balerina. Na fotografijama su prikazana emocionalna stanja njihovih modela u različitim fazama, od koncentracije u pripremnim radnjama zagrijavanja preko ushita koji prati izvedbu pa sve do iscrpljenosti koja nastupa nakon odrađene vježbe.

Biti će izložene fotografije 17 autora, polaznika škole fotografije Fotonaut i njihovih voditelja. Otvorenje izložbe je 29. travnja u 19:45 sati u prostorijama Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10 (bivše kino Lika), Zagreb.


Autori (abecednim redom):

Ana Cofek
Anita Mamuza
Dalibor Škunca
Damir Tiljak
Daniel Lovrić
Emita Blagdan
Helena Cuculić
Igor Ivanović
Ines Lojna Funtak
Luigi Shkreli
Marijana Žvan
Mišo Obranović
Ninoslav Hećej
Šime Lugarov
Valentina Bunić
Vedran Buergermeister
Vladimir Pavlić