arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Izložba - Najkolekcija 2012.

U utorak, 4. prosinca 2012. u 19.30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, otvorenje je izložbe Najkolekcija 2012.
Pred kraj kalendarske godine, u Fotoklubu Zagreb već se tradicionalno održava natječajna izložba "Najkolekcija". Cilj je ove izložbe predstaviti najbolje kolekcije članova kluba nastale tijekom godine. I ove je godine, kao i prethodnih, odaziv bio odličan, 47 autora prijavilo je 72 kolekcije. Žiri u sastavu Neda Rački AFIAP, Miljenko Marotti EFIAP i Božidar Kasal AFIAP, odabrao je za izlaganje 18 kolekcija od 16 autora. Kao i uvijek mnoštvo je odličnih kolekcija ostalo neizloženo zbog ograničenog prostora galerije, a one izložene i nagrađene poslužit će kao motivacija svim članovima kluba za rad na kolekcijama u godini koja dolazi. Ovogodišnji su radovi još jednom potvrdili raznolikost stilova i koncepata te visoku umjetničku razinu fotografskih radova članova Fotokluba Zagreb.

Izložba ostaje otvorena do14. prosinca 2012., a moguće ju je pogledati svaki radni dan tijekom uredovnog vremena Fotokluba Zagreb.


AUTORI I NAGRADE

Nagrađeni autori:

Slavko Radman - 1. mjesto
Janko Cvitaš - 2. mjesto
Valentina Bunić - 2. mjesto
Ivana Cesarec - 3. mjesto
Zoran Kulušić-Neral - 3. mjesto
Snježana Požar - 3. mjesto

Pohvale:
Željko Jovanović, Božo Marijančić, Ivo Pedišić

Primljeni autori:
Dren Butković
Mario Radaković (dvije kolekcije primljene)
Dražen Tirić (dvije kolekcije primljene)
Biljana Knebl
Damir Kušen
Renato Pejković
Karmen Stošić