arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Promocija fotomonografije - Fotoklub Zagreb 21

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige i izložbu fotografija - U susret vremenu Fotoklub Zagreb 21.

U utorak 21. siječnja 2014. u 19:00h
Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb.

Godine 2012. Fotoklub Zagreb proslavio je 120 godina postojanja i aktivnog djelovanja. Kako bismo obilježili tu obljetnicu, Fotoklub Zagreb pokrenuo je niz aktivnosti. Jedna od njih bila je i izdavanje knjige o djelovanju Fotokluba Zagreb u 21. stoljeću. Cijeli se projekt zbog niza objektivnih okolnosti protegnuo na 2013. godinu te je knjiga konačno ugledala svjetlo dana 23.12.2013. godine. Radi se o monografiji autora Vladka Lozića u kojoj je predstavljeno 96 autora - članova kluba - koji su bili likovno i izlagački aktivni u 21. stoljeću. Svaki je autor predstavljen s kratkom biografijom i s dvije fotografije.

Osim slikovnog djela knjiga ima i tekstualni dio koji sadrži vrlo kratku povijest Fotokluba Zagreb od njegovog osnutka pa do prijelaza stoljeća, te detaljan opis aktivnosti od početka 21. stoljeća pa do 2013. godine.

Svi su tekstovi na hrvatskom i engleskom jeziku, a jedna od ideja vodilja prilikom pripreme ove knjige jbila je i promocija Fotokluba Zagreb, Hrvatske i naše fotografije u svijetu. Knjiga će biti distribuirana po knjižnicama širom svijeta pri čemu je distribucija po SAD, Australiji i Novom Zelandu već u tijeku.

Za promociju knjige priređena je i izložba s po jednom fotografijom svakog autora, odnosno 96 fotografija u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 5. veljače 2014.