arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Izlet u Rovinj – Photodays 2010

Datum: 05.06.2010.

Vrijeme polaska:
07:00 sati HNK,
07:15 sati Billa Rotor

Dolazak u Rovinj, uz usputna stajanja oko 11:30 sati

Fotografski festival Photodays je cjelogodišnji projekt popularizacije fotografske umjetnosti, a održava se u redovnim terminima, jednom godišnje, obuhvaćajući oba svoja sastavna dijela: natječaj i završnu manifestaciju.
Natječaj (na koji svoje radove mogu prijaviti svi fotografi s prebivalištem u Hrvatskoj) je zamišljen kao vrednovanje radova i doprinosa u fotografiji u nas te isticanje značajnih uradaka kroz razdoblje od godinu dana.
Pobjednici službenih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, službenu nagradu \"Kadar\", sudjelovanje u grupnoj izložbi \"Photodays 2010\" (Multimedijalni centar u Rovinju, Muzej moderne i suvremene umjetnosti: Mali salon u Rijeci, Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu...), a pobjedničke fotografije biti će uvrštene u fundus Muzeja za umjetnost i obrt.
Zahvaljujući završnoj manifestaciji u Rovinju, Photodays postaje godišnji susret fotografa iz Hrvatske i inozemstva radi razmjene iskustava i znanja i povezivanja brojnih gospodarskih i društvenih cjelina s fotografima i autorskom fotografijom. Svake godine, u sklopu službenog programa, organizirane su stručne radionice i predavanja, pregled portfolija, brojne izložbe, nagradna fotoruta te svečanost proglašenja pobjednika natječaja.
Rovinjski Photodays pretvorili su se u veličanstveni praznik fotografije, prepun istinskih umjetničkih užitaka, vrhunskih dosega majstora igre svjetla, ali i zabave, stručnog usavršavanja, razmjene iskustava i upoznavanja s najnovijim tehnologijama. Sve na jednom mjestu u ambijentu neponovljiva Rovinja i njegovih gostoljubivih domaćina.

10:00 Multimedijalni centar - radionica: Granice ne postoje, ili?
Voditelj: Bruna Kazinoti
12:00 Multimedijalni centar- pregled portfolia
12:00 - 17:00 gradski trg
nagradna fotoruta i program na otvorenom (vrijedne nagrade pokrovitelja Canon, Sony, Olympus, Pentax, TZ Rovinj i Maistra...) / posljednji pregled izložbi na otvorenom duž rovinjske šetnice: izložba podmorja \"Neusporedivo plavo\", Refoto, Fotozine, Cropix, Pixel i druge
17:00-19:00 Multimedijalni centar - panel diskusija
Aktualna kretanja u fotografiji od galeristike do komercijalne industrije (Natalija Bajric, Helena Srakocic, Brane Kovič, uredništvo časopisa Refoto...)
21:00 hotel Eden (na otvorenom)
svečano proglašenje najboljih hrv. fotografa i dodjela nagrada uz party do jutra (uz pozivnice)

Povratak: 19:00 sati
Dolazak u Zagreb oko 23:00

Cijena: 250 kn
(uključuje prijevoz autobusom, na bazi 17 ljudi).

Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj ljudi, izlet se otkazuje i vraćaju se uplate.

Uplate u tajništvu do 02.06.