arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Otvorenje 36. Zagreb Salona – međunarodne izložbe fotografije

Svečano otvorenje 36. Zagreb salona - međunarodne izložbe fotografija s tradicijom od 1910. godine – na kojoj će biti prikazane fotografije kreativnih domaćih i svjetskih fotografa, održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara u utorak, 11. studenog 2014. godine u 19 sati.

Na Salon se prijavilo 203 autora iz 39 zemalja, sa ukupno 2177 fotografija. Nakon žiriranja, primljeno je 166 autora i 754 fotografije, od čega će biti izloženo 310 najboljih fotografija.

Fotografije će biti izložene na 3 lokacije:

- Muzej Mimara (www.mimara.hr) u Zagrebu gdje će biti izloženo160 fotografija
- Nacionalna i sveučilišna knjižnica (www.nsk.hr) u Zagrebu gdje će biti izloženo 100 fotografija
- Muzej grada Šibenika (www.muzej-sibenik.hr) gdje će biti izloženo 50 fotografija.


Izložba će u Muzeju Mimara biti otvorena: 11. – 28. studenog 2014. godine.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici fotografije će se moći pogledati 11. – 25. studenog 2014., a u Muzeju grada Šibenika, nakon otvorenja, fotografije će biti izložene od 27. studenog do 14. prosinca 2014. godine.

Članovi međunarodnog žirija 36. Zagreb Salona bili su: Vinko Šebrek (počasni predsjednik Fotokluba Zagreb i AFIAP, ESFIAP – Hrvatska), Leena Saarela (izvršna urednica magazina Kamera-lehti – Finska) i Milan Živković (glavni i odgovorni urednik časopisa ReFoto – Srbija).


Salon organizira Fotoklub Zagreb, a sponzori i pokrovitelji događanja su: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske; Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, prosvjetu i šport; Međunarodna federacija fotografske umjetnosti FIAP; Zagrebački foto kino savez; Hrvatski fotosavez; Muzej Mimara; Nacionalna i sveučilišna knjižnica; Muzej grada Šibenika; HP Croatia; PBZ Card Hrvatska; Elektronika Perhoč d.o.o., Zagreb.