arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Izlet – Rijeka

8. Salon hrvatske međuklupske umjetničke fotografije Rijeka 2010.

Datum: 20.11.2010
Polazak:
7.45 – HNK
8.00- Billa Rotor

Cijena: 150,00 kn

Fužine - su smještene 730 metara nad morem, u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara, okružene slikovitim planinama, tišinom stoljetnih šuma crnogorice i ljepotom svojih jezera Fužine obilježava bogatstvo voda. Danas su ondje tri akumulacijska jezera: Bajer, Lepenica i Potkoš koja su se odlično uklopila u goranski pejzaž. Posebno značajna turistička atrakcija je špilja Vrelo. Špilja je otkrivena pedesetih godina 20. stoljeća kod gradnje jezera Bajer.

Bakar - grad i luka na sjeverozapadnom kraju istoimenog zaljeva, 15 km jugoistočno od Rijeke. Izgrađen je amfiteatralno; sastoji se od starijeg dijela naselja, Grada, koji se strmo diže uz pristranke, s frankopanskim kaštelom (XVI. st.), i novijeg dijela, Primorja, uz obalu.
Veprinac - Srednjovjekovni gradić na 500 metara nadmorske visine. U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti čuva se “Veprinački zakon” na glagoljici sastavljen 1507. godine. Mjestom dominira crkva Sv. Marka. Sam grad spominje se prvi put u oporuci Huga Devinskog 1374. Dobiva svoj statut na hrvatskom jeziku 1500. godine, a sačuvani su glagoljski sudski spisi i matične knjige nastajale između 1500. do 1750. god. Od nekadašnjih gradskih utvrda sačuvana su samo neobična gradska vrata s tri otvora u sklopu zgrade komuna, "Komunščice".

Rijeka – otvorenje izložbe 8. Salon hrvatske međuklupske umjetničke fotografije – Rijeka 2010. je u 19 sati i nakon toga slijedi povratak za Zagreb.

Prijave i uplate u tajništvu do 16.11.2010

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih izlet se otkazuje.

U cijenu je uključen samo prijevoz.