arhiva vijesti

PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA GRAD ZAGREB


MEĐUNARODNI PROGRAM KLUBA SUFINANCIRA MINISTARSTVO KULTURE RH


Zagreb salon

 

Izložba: Helena Cuculić - Sanjarenja

Izložba: Helena Cuculić - Sanjarenja

Pozivamo Vas na otvorenje «Sanjarenja» - prve samostalne izložbe fotografija mlade dizajnerice Helene Cuculić u petak, 11. ožujka 2011. u 19h u galeriji Vladimira Horvata, Trg žrtava fašizma 14.

Kako u katalogu izložbe ističe povjesničarka umjetnosti Ana Kršinić-Lozica «Naslov izložbe Sanjarenja sugerira odmak od poetike realizma prečesto spominjane kada je riječ o fotografiji, odmak od fotografije kao dokumenta stvarnih događaja, ljudi i krajeva, kao i od fotografa kao vještog voajera koji primjećuje posebne prizore kako bi ih zaustavio van vremenskog toka i izdvojio iz realnosti. ...Uz duhove, lebdeći grad, čudovište, patuljke i sjene bez vlasnika, odmak od realizma Helena Cuculić ostvaruje različitim tehnikama i postupcima kao što je višestruka ekspozicija, kojom se postiže preklapanje više prizora u jednom, ili duga ekspozicija gdje svjetlost bilježi tragove kretanja formirajući začudne prizore. ...Krajolici su prikazani u realističkom modusu, no svjetlost električnih svjetiljki pridonosi stvaranju nadrealne atmosfere».

O radu Helene Cuculić, na otvorenju izložbe, koja će biti otvorena do 21. ožujka 2011., govorit će Damir Tiljak, predsjednik Fotokluba Zagreb. Ulaz na izložbu je slobodan.